Hozzávalók:
  • 6 tojás
  • 12 dkg porcukor
  • 12 dkg liszt
  • 4 dkg darált dió
  • 1 ek. rum
  • A krémhez:
  • 3 dl tej
  • 6 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 20 dkg darált dió
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • fél dl rum
  • 6 tojás
  • 12 dkg porcukor
  • 12 dkg liszt
  • 4 dkg darált dió
  • 1 ek. rum
  • 3 dl tej
  • 6 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 20 dkg darált dió
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • fél dl rum

Diós torta

Elkészítési idő
4,0 10 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges

Elkészítés:

Sütőpapírral kibéleljük a kapcsos tortaformát. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kis sóval kemény habbá verjük, hozzáadunk 8 dkg porcukrot. A tojássárgákat habosra keverjük 4 dkg porcukorral, a diót, a lisztet, a habot és a rumot is hozzákeverjük apránként. Belesimítjuk a tortaformába, és kb. fél óráig sütjük, de tűpróbával ellenőrizzük. Rácsra borítva hagyjuk kihűlni.

A krémhez simára keverjük a lisztet a tejjel, kis lángon besűrítjük, kihűtjük. A margarint habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a főzött krémet, a diót, a vaníliás cukrot és a rumot, habosra keverjük.

A diós tortalapot 4 lapra vágjuk, minden lapot megkenünk a diós krémmel. Tetszés szerint díszítjük. Tálalásig hűtőben tartjuk.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti