Diós töltött pulykamell szalonnában

Diós töltött pulykamell szalonnában

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 db 80 dkg-os pulykamell
  • 20 dkg darált pulykahús
  • 1 db zsemle
  • 1 evőkanál gorombára vágott petrezselyem
  • 10 dkg zúzott pörkölt dió
  • őrölt fehérbors
  • 1 kávéskanál currypor
  • 15 dkg szeletelt húsos szalonna
  • 1 fej hagyma
  • 1 db alma
  • 0,5 dl olaj

A körethez:

  • 40 dkg héjában főtt burgonya
  • 20 dkg főtt kelbimbó
  • 4 adag párolt káposzta
  • 16 szem aszalt szilva
  • 0,5 dl olaj
  • őrölt fekete bors
  • 3 dkg vaj

Elkészítés:

A húst megmossuk, leszárítjuk és felszúrjuk.

Összekeverjük a darált húst, az áztatott, kinyomott zsemlét, a petrezselymet, diót, sót, borsot és a curryt. Evvel a töltelékkel töltjük meg a pulykamellet, majd a szeletelt szalonnával beburkoljuk.

Tepsibe tesszük a megtisztított és cikkekre vágott hagymát, almát. Rátesszük a húst, meglocsoljuk az olajjal, öntünk alá vizet, és 160 C-fokosra előmelegített sütőbe tesszük. Gyakran locsolgatjuk, és 50 perc alatt készre sütjük.

Kivéve pihentetjük, a visszamaradt hagymás, almás levet pedig leturmixoljuk, és a sült mellé adjuk.

Köretnek a párolt káposztát összepároljuk az aszalt szilvával. A kelbimbót sózzuk, borsozzuk, és átforgatjuk a vajon. A megtisztított főtt burgonyát cikkekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és az olajon megpirítjuk.

Neked ajánljuk