Diós tekercs

Diós tekercs
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 7 tojás
  • 7 csapott evőkanál porcukor
  • 5 púpos evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • szódabikarbóna
  • A krémhez:
  • 28 dkg darált dió
  • 24 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 evőkanál tej
  • tetszés szerinti rumaroma
  • 7 tojás
  • 7 csapott evőkanál porcukor
  • 5 púpos evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • szódabikarbóna
  • 28 dkg darált dió
  • 24 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 evőkanál tej
  • tetszés szerinti rumaroma

Elkészítés:

Klasszikus piskótatésztát sütünk: a tojássárgákat kikeverjük a porcukorral, hozzáadagoljuk a lisztet, a kakaót, a vaníliás cukrot, a szódabikarbónát, s lassan vegyítjük a tojás felvert habjával. 170 fokon kisütjük

A krémhez felforraljuk a tejet, beletesszük a darált diót, átkevergetjük, míg olajossá válik a dió.
Keverőtálban a margarint habosra verjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, hozzávegyítjük a diómasszát, a kakaóport, a rumaromát.

A krém felét a forró tésztára simítjuk, feltekerjük, hidegre tesszük.
Végül a kihűlt tekercs külsejét is bevonjuk a megmaradt krémmel.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti