Diós tallérok

Diós tallérok

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

kb. 50 darabhoz:

  • 20 dkg vaj
  • 5 dkg méz
  • 8 dkg porcukor + a szóráshoz
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 tojássárgája
  • 30 dkg liszt
  • 2 evőkankál darált dióbél
  • 50 db fél dióbél

Elkészítés:

A puha vajat a mézzel, a porcukorral, a vaníliás cukorral habosra keverjük. Beledolgozzuk a tojássárgáját, rászitáljuk a lisztet, rászórjuk a darált diót, és alaposan összedolgozzuk.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A tésztát csillagcsőrös (vagy sima csőrös) habzsákba szedjük, és kb. 4 cm átmérőjű kis halmokat nyomunk a sütőpapírra. Minden halom közepébe egy-egy fél diót nyomunk. A sütőben kb. 12 percig sütjük.

Kivesszük a sütőből, hagyjuk kihűlni, majd gazdagon megszórjuk porcukorral.

Tipp: az aprósütemények többsége jól záródó dobozban sokáig eltartható. Válasszunk díszes fém dobozt, amiből akár kínálhatjuk is a finomságokat.

Egyszerű és sokáig eláll – kell ennél jobb?

Hasonló receptek