Diós-szőlős joghurttorta

Diós-szőlős joghurttorta

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 2 db tojás
  • 20 dkg finomliszt
  • 15 dkg cukor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 20 dkg dió (darált)
  • 4 db közepes alma
  • 4 dl tejföl
  • 2 dl napraforgó olaj

a krémhez:

  • 5 dl joghurt
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0.5 citromból nyert citromlé
  • 2 dl habtejszín
  • 20 g zselatin
  • 1,5 dl víz

a tetejére:

  • 20 dkg kékszőlő

Elkészítés:

A tésztához az almát megpucoljuk és lereszeljük.

A tészta hozzávalóit összekeverjük, vajjal kikent, liszttel meghintett, kapcsos tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben készre sütjük.

A krémhez a zselatint meleg vízben felolvasztjuk, majd kevergetve kihűtjük. A joghurtot a porcukorral, vaníliás cukorral, a citrom levével kikeverjük és hozzáadjuk a kihűlt zselatint.

A tejszínt kemény habbá verjük, óvatosan a krémhez adjuk, majd ezt a krémet a tészta tetejére tesszük. Pár órára (akár egy éjszakára) hűtőbe tesszük.

A tortát a formából kivesszük, tálcára tesszük, és megmosott szőlőszemekkel ízlés szerint díszítjük.

A receptet Salamon Csilla küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk