Diós-szőlős joghurttorta

Diós-szőlős joghurttorta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 2 db tojás
  • 20 dkg finomliszt
  • 15 dkg cukor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 20 dkg dió (darált)
  • 4 db közepes alma
  • 4 dl tejföl
  • 2 dl napraforgó olaj
  • a krémhez:
  • 5 dl joghurt
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0.5 citromból nyert citromlé
  • 2 dl habtejszín
  • 20 g zselatin
  • 1,5 dl víz
  • a tetejére:
  • 20 dkg kékszőlő
  • 2 db tojás
  • 20 dkg finomliszt
  • 15 dkg cukor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 20 dkg dió (darált)
  • 4 db közepes alma
  • 4 dl tejföl
  • 2 dl napraforgó olaj
  • 5 dl joghurt
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0.5 db citromból nyert citromlé
  • 2 dl habtejszín
  • 20 g zselatin
  • 1,5 dl víz
  • 20 dkg kékszőlő

Elkészítés:

A tésztához az almát megpucoljuk és lereszeljük.

A tészta hozzávalóit összekeverjük, vajjal kikent, liszttel meghintett, kapcsos tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben készre sütjük.

A krémhez a zselatint meleg vízben felolvasztjuk, majd kevergetve kihűtjük. A joghurtot a porcukorral, vaníliás cukorral, a citrom levével kikeverjük és hozzáadjuk a kihűlt zselatint.

A tejszínt kemény habbá verjük, óvatosan a krémhez adjuk, majd ezt a krémet a tészta tetejére tesszük. Pár órára (akár egy éjszakára) hűtőbe tesszük.

A tortát a formából kivesszük, tálcára tesszük, és megmosott szőlőszemekkel ízlés szerint díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Salamon Csilla küldte be. Köszönjük!