Diós szeletek

Diós szeletek

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg zsír
  • 15 dkg porcukor
  • 1 citrom
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 tojás
  • 1 evőkanálnyi kakaó

A töltelékhez:

  • 30 dkg darált dió
  • 20 dkg porcukor
  • 1 üveg baracklekvár

A mázhoz:

  • 3 tojássárgája
  • 20 dkg porcukor

Elkészítés:

A liszthez hozzáadom a porcukrot, a sütőport, a zsírt, belereszelem a citrom héját, belefacsarom a levét. 1 egész tojással összegyúrom. 3 cipóba osztom, majd kettőbe beledolgozom a kakaóport.

Az egyik kakaós cipót kinyújtom és belerakom a tepsibe. Megkenem baracklekvárral, rászórom a cukorral elkevert dió felét. Erre ráhelyezem a kinyújtott világos lapot, erre ismét lekvárt kenek és a többi diót rásimítom. Befedem az utolsó kakaós lappal, majd villával megszurkálom. 180 fokon 30-35 perc alatt megsütöm.

A mázhoz a tojássárgájákat fehéredésig keverem a porcukorral, s ezt a sárga krémet elsimítom a sütemény tetején.

Mikor megdermedt, szeletekre szeletelem.

Neked ajánljuk