Diós stangli

Diós stangli
Elkészítési idő
4,0 8 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg dió
  • 25 dkg porcukor
  • 1 egész tojás
  • 1 tojássárgája
  • késhegynyi őrölt fahéj
  • késhegynyi őrölt szegfűszeg
  • pár csepp citromlé
  • A mázhoz:
  • 1 tojásfehérje
  • 10 dkg cukor
  • pár csepp citromlé
  • 25 dkg dió
  • 25 dkg porcukor
  • 2 tojás
  • őrölt fahéj
  • őrölt szegfűszeg
  • 10 dkg cukor
  • citromlé

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd kb. 6-7 mm vastagra kisodorjuk.

A mázhoz a tojásfehérjét kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a cukrot és a citromlét, majd rákenjük a kinyújtott tésztalapra. A tésztát ujjnyi szélesre daraboljuk, majd tepsibe rakjuk, és lassú tűzön megsütjük.