Diós sarok

Diós sarok
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 22,5 dkg liszt
  • 12,5 dkg cukor
  • 12,5 dkg margarin
  • 7,5 dkg étkezési keményítő
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • a tetejére:
  • 10 dkg sárgabaracklekvár
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 40 dkg darált dió
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 evőkanál víz
  • 20 dkg tortabevonó
  • 22,5 dkg liszt
  • 12,5 dkg cukor
  • 12,5 dkg margarin
  • 7,5 dkg étkezési keményítő
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 10 dkg sárgabaracklekvár
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 40 dkg darált dió
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 evőkanál víz
  • 20 dkg tortabevonó

Elkészítés:

A tésztához valókat simává összegyúrjuk, a tésztát kikent, lisztezett sütőlemezre nyújtjuk, és a lekvárral megkenjük.

A margarint a cukorral felolvasztjuk, hozzákeverjük a darált diót és az 5 kanál vizet, majd a masszát a lekvárral megkent tésztára simítjuk, ás 175 fokra előmelített sütáben kb. 45 perc alatt megsütjük.

A kihűlt négyzetekre vágjuk, és háromszöget vágunk.
A sarkokat az olvasztott csokoládéba mártogatjuk.

Megjegyzés:

A receptet Móricz Zsigmondné küldte. Köszönjük!