Diós sajtpástétom

Diós sajtpástétom

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 30 dkg natúr sajtkrém
  • 5 dkg dióbél
  • 2 kk. zselatinpor
  • 8 vékony szelet edami sajt
  • 2 briós

Elkészítés:

A sajtkrémet sóval, őrölt fehér borssal ízesítjük. A diót durvára vágjuk. A zselatinport fél deci forró vízben feloldjuk. Az ízesített sajtkrémbe belekeverjük a diót és a feloldott zselatinport.

Kibélelünk először frissen tartó fóliával egy kisebb hosszúkás püspökkenyér formát vagy őzgerincformát. Ezután szeletelt sajtot fektetünk bele, rászedjük a sajtkrémet, elsimítjuk, a sajtszéleket és a fóliát ráhajtjuk, majd a hűtőben kb. 2-3 óra alatt megdermesztjük.

Tálaláskor kiborítjuk a formából, lehúzzuk róla a fóliát, forró vízbe mártott éles késsel félujjnyi vastag szeletekre vágjuk és tányérra tesszük. A brióst éles késsel fél centi vastag szeletekre vágjuk. A briósszeleteket forró serpenyőben pirosra sütjük. és a sajtos krémmel azonnal kínáljuk.

Tipp:

Készíthetjük több kisebb, egyadagos formában is.

Neked ajánljuk