Diós-rumos almás pite

Diós-rumos almás pite

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • kevés tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 tojás

A töltelékhez:

  • 1 kg alma
  • 20 dkg cukor
  • fahéj
  • darált dió
  • citrom reszelt héja
  • rum
  • gríz

A tetejére:

  • porcukor

Elkészítés:

Gyúrd össze a tészta alapanyagait, oszd ketté, pihentesd 3 órát a hűtőben.

Hámozd meg, reszeld durvára az almát, hagyd álni amíg levet ereszt, nyomkodd ki a felesleges lét, keverj bele reszelt citromhéjat és cukrot, darált diót és rumot.

Vajazz ki, lisztezz ki egy tepsit, nyújtsd bele a tésztát, szórd rá a grízt, kanalazd rá a tölteléket, hintsd meg fahéjjal. Terítsd rá a másik kinyújtott tésztalapot, nyomkodd meg, szurkáld meg villával, kend meg tojással.

Süsd készre 20 perc alatt előmelegített sütőben. Szórj rá porcukrot.

Neked ajánljuk