Diós rudacska

Diós rudacska
Elkészítési idő
5,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 90 darabhoz:
  • 50 dkg porcukor
  • 4 tojás fehérje
  • 50 dkg darált dió
  • fél citrom
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 dl jó minőségű rum
  • fél csomag sütőpor
  • 50 dkg porcukor
  • 4 tojás fehérje
  • 50 dkg darált dió
  • fél citrom
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 dl jó minőségű rum
  • fél csomag sütőpor

Elkészítés:

A darált dióba belekeverjük a citrom reszelt héját, a rumot és a sütőport. A porcukrot kikeverjük a tojás fehérjével és a vaníliás cukorral. Ha már sűrű, beleöntjük a citrom levét és kikeverjük. A massza kb. 1/3 részét
kivesszük egy tálkába.

A maradék habba belekeverjük a diót, és jól összedolgozzuk. 3 cipócskát formálunk.
A cipókból egyenként hosszúkás téglalapot formálunk, megkenjük a félretett mázzal, és késsel rudakat vágunk.
Szobahőmérsékleten 24 órát kell száradnia.

150 fokon, 8-10 percig sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Hubertné Karnuts Gizella küldte. Köszönjük!