Diós rózsacsokor

Diós rózsacsokor
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 50 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 8 dkg porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 2 evőkanál napraforgó olaj
  • 1 teáskanál só
  • 2,5 dl tej
  • a tölltelékhez:
  • 15 dkg dió (darált)
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál lekvár vagy dzsem
  • 50 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 8 dkg porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 2 evőkanál napraforgó olaj
  • 1 teáskanál
  • 2,5 dl tej
  • 15 dkg dió (darált)
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál lekvár vagy dzsem

Elkészítés:

A tejbe tesszük a cukrot, langyosra melegítjük, levesszük a tűzről, és az élesztőt felfuttatjuk benne. Közben egy nagyobb tálba tesszük a lisztet, a tojások sárgáját, sót, olajat és a felfuttatott élesztőt, majd jól kidolgozzuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.

Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és 8 db 40 cm hosszú és 10 cm széles csíkokat vágunk belőle. A csíkokat megkenjük lekvárral, meghintjük cukrozott dióval, félbehajtjuk és feltekerjük.

Margarinnal megkent tortaformába tesszük a virágokat, felvert tojással lekenjük, és előmelegített sütőben készre sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Dömőkné Salamon Csilla küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti