Diós répatorta

Diós répatorta

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 300 g reszelt sárgarépa
  • 150 g dió
  • 2 evőkanál xilit
  • 2 evőkanál méz
  • 3 evőkanál kókuszliszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 narancs héja és 1-2 evőkanál leve
  • 1 teáskanál fahéj

a sajtkrémhez:

  • 100 g light sajtkrém
  • 50 olvasztott liga margarin
  • 2 evőkanál por xilit
  • 1 narancs leve

a dekoráláshoz:

  • sárgarépa és narancs cikkek

Elkészítés:

Miért csak húsvétkor sütjük, pedig nagyon finom! Ráadásul ez a változat nem is hizlal annyira.

A hozzávalókat összekeverjük és egy 20 cm-es kapcsos tortaormában 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük.

Ha kihűlt, lekenjük a tetejét a sajtkrémmel. Ehhez a sajtkrémet összekeverjük az olvasztott margarinnal, a por xilithez és a narancs levével.

Ízlés szerint sárgarépával és narancs gerezdekkel díszítjük.

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk