Diós répatorta

Diós répatorta

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 30+10 dkg porcukor
  • 1 csomag Bourbon vaníliás cukor
  • 28 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 0,5 kávéskanál szódabikarbóna
  • 10 dkg pirított, durvára darált dió
  • 0,25 teáskanálnyi só
  • 1,5 teáskanál fahéj
  • 4+2 tojás
  • 2,4 dl olaj
  • 34 dkg finomra reszelt sárgarépa
  • 1 db reszelt alma
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 dl tej
  • 1 csomag Bourbon vaníliás cukor
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 10 dkg vaníliás krémtúró
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg durvára vagdosott, pirított dió
  • 1 dl habtejszín
  • marcipán
  • 3 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:

A tortaalap száraz alapanyagait összekeverem (30 dkg porcukor, 1 csomag Bourbon vaníliás cukor, 28 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 0,5 kávéskanál szódabikarbóna, 10 dkg pirított és durvára darált dió, 0,25 teáskanálnyi só, 1,5 teáskanál fahéj). Beleöntöm az olajjal elkevert 4 tojást, a reszelt almát és répát. Az egészet elegyengetem egy sütőpapíros formában, majd közepes, 180 fokra előmelegített sütőben sütöm háromnegyed óráig. Figyelek arra, hogy a tészta ne száradjon ki.

A krémhez a következő hozzávalókat robotgéppel simára keverem: 2 tojás, 10 dkg porcukor, 2 evőkanál liszt, 2 dl tej, 1 csomag Bourbon vaníliás cukor. Alacsony lángon, folyamatos kavargatás mellett sűrűre főzöm. Hagyom hűlni, majd hozzákeverem a habosított vajat. Végül beleteszem a krémtúrót, a citromlevet és a citromhéjat.

A tortát harmadolom, majd megtöltöm. A krémből az oldalát is megkenem, majd diót szórok rá. A tetejét bevonom tejszínhabbal, majd ízlés szerint díszítem.

Neked ajánljuk