Diós répatorta

Diós répatorta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 25 dkg kristálycukor
  • 45 dkg sárgarépa (reszelt)
  • 15 dkg dió (aprított)
  • 2 dl étolaj
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • *
  • a mázhoz:
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 evőkanál porcukor
  • 5 dkg Rama margarin (szoba hőmérsékletű)
  • *
  • a díszítéshez:
  • kb. 10 dkg dió (aprított)
  • (csatos tortaforma átmérője: 24cm)
  • 30 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 25 dkg kristálycukor
  • 45 dkg sárgarépa (reszelt)
  • 15 dkg dió (aprított)
  • 2 dl étolaj
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 evőkanál porcukor
  • 5 dkg Rama margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 10 dkg dió (aprított)

Elkészítés:

A lisztbe belekeverjük a sütőport és a sót. A tojást a kétféle cukorral habosra keverjük, majd belekeverjük az étolajat is. A lisztes keverékbe először a cukros-tojást keverjük bele, majd hozzáadjuk a lereszelt (kis lyukú reszelőn) sárgarépát és az felaprított diót. Az egészet jól összekeverjük.

Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük a répamasszát. Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 85 percig sütjük (én sütőpapírt tettem a tetejére).

A máz összes hozzávalóit alaposan összekeverjük.

Amikor megsült a piskóta (tűpróba) kivesszük a tortaformából, megvárjuk amíg teljesen kihűl, majd egyenletesen rákenjük a mascarponés mázat. A tetejét tetszés szerint díszíthetjük.

Megjegyzés:

A receptet Pocsayné Vincze Tünde küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti