Diós rácsos

Diós rácsos

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 500 g liszt
  • 250 g vaj
  • 150 g porcukor
  • 3 db tojássárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • tejföl
  • 1 db tojássárgája (a kenéshez)

a töltelékhez:

  • 250 g darált dió
  • 150 g porcukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 db tojásfehérje
  • baracklekvár

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és annyi tejfölt adjunk hozzá, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. 30 percre hűtőbe tesszük pihenni. Mialatt hűsöl, elkészítjük a tölteléket.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük a porcukorral és vaníliás cukorral, ezután hozzáadjuk a darált diót és a citromhéjat.

A tésztát két részre osztjuk, egy 2/3-os és egy 1/3-os részre. A tészta 2/3-át kinyújtjuk és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Megkenjük lekvárral és erre rákenjük a diós habot. A megmaradt tésztából csíkokat vágunk és berácsozzuk a tetejét. A rácsokat lekenjük tojássárgájával.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük.

A receptet Anna Konyhája küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek