Diós pulykahúsleves

Diós pulykahúsleves
Elkészítési idő
5,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 közepes zellergumó
  • 1 közepes sárgarépa
  • 2 evőkanál liszt
  • 1/2 evőkanál morzsolt zsálya
  • 1/2 kávéskanál őrőlt feketebors
  • 1 l csirkealaplé
  • 3 dl pulykaszaft
  • 6 dkg zöldbab
  • 1 közepes burgonya
  • 18 dkg főtt pulykamell
  • 6 dkg egész dió
  • 2 evőkanál petrezselyem
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 közepes zellergumó
  • 1 közepes sárgarépa
  • 2 evőkanál liszt
  • 1/2 evőkanál morzsolt zsálya
  • 1/2 kávéskanál őrőlt feketebors
  • 1 l csirkealaplé
  • 3 dl pulykaszaft
  • 6 dkg zöldbab
  • 1 közepes burgonya
  • 18 dkg főtt pulykamell
  • 6 dkg egész dió
  • 2 evőkanál petrezselyem

Elkészítés:

Olajon pároljuk puhára a hagymát és a zellert. Szórjuk meg a liszttel, és adjuk hozzá a zsályát és a borsot, majd kavargatva főzzük két percig. Engedjük fel az alaplével és a szafttal, majd állandó kevergetés mellett forraljuk fel. Tegyük hozzá a zöldségeket, mérsékeljük a lángot, majd lefedve főzzük 15 percig. Adjuk hozzá a főtt húst és a diót. Sózzuk, borsozzuk, és főzzük puhára a zöldségeket. Tálaláskor szórjuk meg a petrezselyemmel.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti