Diós pitetorta

Diós pitetorta

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 16 dkg vaj
  • 13 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • csipet só

A citromos karamellhez:

  • 20 dkg kristálycukor
  • 2 db citrom leve

A töltelékhez:

  • 30 dkg durvára vágott dió
  • 20 dkg porcukor
  • 5 dkg méz
  • 2,5 dkg vaj
  • 1,5 dl tejszín

Valamint:

  • 1 db tojássárga

Elkészítés:

Összedolgozom a lisztet, csipet sót, vajat, porcukrot, kissé felvert tojást.

A tészta harmadát hűtőbe rakom.

Kikent, lisztezett formába simítom a többit, hogy pereme is legyen.

A kristálycukrot citromlével melegítem, ha forr akkor 2-3 percet kevergetve karamellizálom és kihűtöm.

A töltelékhez összefőzöm a tejszínt, porcukrot, mézet, vajat, majd hozzáadom a citromos karamellt, diót és langyosra hűtöm.

A tésztára halmozom a tölteléket, a félretett tésztával befedem, lekenem tojássárgával, megszurkálom.

Közepes hőfokon sütöm 30 percet és 1 napot hagyom állni.

Neked ajánljuk