Diós pite

Diós pite

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj

A töltelékhez:

  • 4 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 1 evőkanál rum
  • 20 dkg porcukor
  • 2 tojás
  • 15 dkg darált dió

Elkészítés:

Elkészítés:

Morzsoljuk el a vajat a sütőporos lisztben! Adjuk hozzá a tojást, a citromhéjat, a vajat, a cukrot és a citromlevet! Gyúrjuk össze, takarjuk le, majd pihentessük 30 percet hűtőben!

Nyújtsuk a tészta 2/3 részét közepes méretű bélelt tepsibe! Kenjük meg lekvárral!

Keverjük el a tojássárgákat porcukorral, dióval és rummal! Verjük fel a fehérjéket! Forgassuk bele a diós töltelékbe, majd kenjük a tésztára!

Rácsozzuk be a tetejét a tészta 1/3-ával! Süssük meg fél óra alatt 180 fokos sütőben!

Szórjuk meg porcukorral!

Neked ajánljuk