Diós pite

Diós pite
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 1 tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • A töltelékhez:
  • 4 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 1 evőkanál rum
  • 20 dkg porcukor
  • 2 tojás
  • 15 dkg darált dió
  • 3 db tojás
  • 30 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet
  • 1 db citrom
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 4 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 1 evőkanál rum
  • 15 dkg darált dió

Elkészítés:



Morzsoljuk el a vajat a sütőporos lisztben!
Adjuk hozzá a tojást, a citromhéjat, a vajat, a cukrot és a citromlevet!
Gyúrjuk össze, takarjuk le, majd pihentessük 30 percet hűtőben!

Nyújtsuk a tészta 2/3 részét közepes méretű bélelt tepsibe!
Kenjük meg lekvárral!

Keverjük el a tojássárgákat porcukorral, dióval és rummal!
Verjük fel a fehérjéket!
Forgassuk bele a diós töltelékbe, majd kenjük a tésztára!

Rácsozzuk be a tetejét a tészta 1/3-ával!
Süssük meg fél óra alatt 180 fokos sütőben!

Szórjuk meg porcukorral!