Diós piskótatekercs gesztenye krémmel

Diós piskótatekercs gesztenye krémmel

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 4 db tojás
  • 8 dkg cukor
  • 2 dkg liszt
  • 6 dkg darált dió

A krémhez:

  • 20 dkg gesztenyemassza
  • 0,5 dl rum
  • 4 dkg cukor
  • 2 dl tejszínből vert kemény hab

Elkészítés:

A tésztához felütjük a tojásokat, beletesszük a cukrot, vízgőz felett kevergetjük, amíg a tojás kicsit langyos nem lesz. Ezután géppel kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a dióval elegyített lisztet.

Egy kisebb sütő tepsit papírral kibélelünk, és a piskótatésztát elkenjük rajta. Az előmelegített sütőbe tesszük és 15-20 perc alatt megsütjük. Amikor megsült, kivesszük. A papírral együtt a munkalapra húzzuk, és 2-3 percet pihentetjük. Ekkor egy lisztezett deszkára átfordítjuk, lehúzzuk róla a papírt, feltekerjük és legalább 40 percre félretesszük.

A krémhez kikeverjük a rumot, a gesztenyemasszát, a cukrot, majd lazán belekeverjük a felvert habot. Megkenjük vele a piskótát, és feltekerjük. Hagyhatunk kevés krémet, akkor kívül is bevonhatjuk vele a süteményt. Ízlés szerint díszítjük, felszeleteljük, és tálaljuk.

Neked ajánljuk