Diós palacsintatallérok rumos szilvás mákkal rakva

Diós palacsintatallérok rumos szilvás mákkal rakva
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg darált dió
  • 2 db tojás
  • 4 dkg barnacukor
  • csipetnyi só
  • 2 dl tej
  • 1 teáskanál sütőpor
  • a sütéshez:
  • olvasztott vaj
  • a töltelékhez:
  • 15 dkg aszalt szilva
  • 12 dkg darált mák
  • 8 dkg cukor
  • 0,5 dl rum
  • 1 citrom
  • csipetnyi őrölt fahéj
  • a tálaláshoz:
  • tejszínhab és tetszőleges öntet
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg darált dió
  • 2 db tojás
  • 4 dkg barnacukor
  • csipetnyi
  • 2 dl tej
  • 1 teáskanál sütőpor
  • olvasztott vaj
  • 15 dkg aszalt szilva
  • 12 dkg darált mák
  • 8 dkg cukor
  • 0,5 dl rum
  • 1 citrom
  • csipetnyi őrölt fahéj
  • tejszínhab
  • öntet

Elkészítés:

Egy kis rafinériával különleges desszertté válik a palacsinta.

Az aszalt szilvát apróra összevágjuk, majd ráöntjük a rumot, 2-3 evőkanál vizet és félretesszük.

A töltelékhez összekeverjük a mákot, a cukrot, a reszelt citromhéjat és levet, valamint a fahéjat. Forralunk 1 dl vizet, és ráöntjük a mákra. Hozzáadjuk a félretett, összevágott aszalt szilvát, és jól elkeverjük.

A tésztához összekeverjük a lisztet, a darált diót, cukrot, sót, és a sütőport. Hozzáadjuk a tejet, a tojások sárgáját, és kevés vizet, hogy sűrű palacsintatésztát kapjuk, ezt simára keverjük. A fehérjéből lágy habot verünk, és hozzákeverjük a tésztához.

Kevés forró vajra, vagy olajra evőkanálnyi tésztákat teszünk, és mindkét oldalát megsütjük.

Tálaláskor tányérra teszünk egy sült tésztát, rá tölteléket, tésztát, ismét tölteléket teszünk, s végül lezárjuk egy tésztával. Ezt a folyamatot ismételgetjük, míg 8 kis tornyocskánk nem lesz. A tornyocskák tetejére tejszínhabot nyomunk, és tetszőleges öntetet kínálunk mellé.