Diós palacsintakorongok rumos szilvás mákkal

Diós palacsintakorongok rumos szilvás mákkal

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg darált dió
  • 2 db tojás
  • 4 dkg barnacukor
  • csipetnyi só
  • 2 dl tej
  • 1 teáskanál sütőpor

A sütéshez:

  • olvasztott vaj
  • a sütéshez

A töltelékhez:

  • 15 dkg aszalt szilva (szezonjában 10 szem szilva)
  • 12 dkg darált mák
  • 8 dkg cukor
  • 0,5 dl rum
  • 1 citrom
  • csipetnyi őrölt fahéj

A tálaláshoz:

  • tejszínhab és tetszőleges öntet

Elkészítés:

Apróra vágjuk az aszalt szilvát, ráöntjük a rumot, 2-3 evőkanál vizet és félretesszük. (Ha friss szilvából készül, vizet nem kell önteni rá.)

Amíg „pihen”, összekeverjük a mákot, a cukrot, a reszelt citromhéjat, a citrom levét és a fahéjat. 1 dl vizet forralunk, és ráöntjük a mákra. Hozzáadjuk az összevágott aszalt szilvát, és jól elkeverjük.

A tésztához egy tálban robotgéppel összekeverjük a lisztet, a darált diót, cukrot, sót, és a sütőport. Hozzáadjuk a tejet, a tojások sárgáját, és kevés vizet, hogy sűrű palacsintatésztát kapjuk, amit simára keverünk. A fehérjéből lágy habot verünk, és óvatosan beleforgatjuk a tésztába, hogy a hab össze ne törjön.

Teflon palacsintasütőbe vagy serpenyőbe kevés vajat olvasztunk, evőkanálnyi tésztákat teszünk rá, és mindkét oldalát megsütjük. Tálaláskor tányérra teszünk egy sült tésztát, rá tölteléket, tésztát, ismét tölteléket teszünk, s végül lezárjuk egy tésztával. Ezt a folyamatot ismételgetjük, míg 8 kis tornyocskánk nem lesz. A tornyocskák tetejére tejszínhabot nyomunk, és tetszőleges öntetet kínálunk mellé.

Neked ajánljuk