Diós-őszibarackos szelet

Diós-őszibarackos szelet
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória
Hozzávalók:
  • 1 csomag tönkölyös leveles tészta (Tante Fanny)
  • 3-4 db őszibarack
  • 15 dkg darált dió
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 citrom reszelt héja és leve
  • őrölt fahéj (ízlés szerint)
  • 1 evőkanál Meggle főzőkrém (vagy egy pici tej)
  • 1 csomag tönkölyös leveles tészta (Tante Fanny)
  • 3-4 db őszibarack
  • 15 dkg darált dió
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 citrom reszelt héja és leve
  • őrölt fahéj
  • 1 evőkanál Meggle főzőkrém (vagy egy pici tej)

Elkészítés:

A darált dióhoz hozzákeverjük a porcukrot, egy csomag vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, ízlés szerint őrölt fahéjat, és annyi Meggle főzőkrémet (vagy tejet) hogy egy könnyen kenhető masszát kapjunk.

Az őszibarackot megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük, majd vékonyan felszeleteljük. Ezután citromlevet csöpögtetünk rá, hogy ne barnuljon meg, és sütés közben is megőrizze a színét.

Az előnyújtott leveles tésztát kitekerjük, majd a szélétől kb. 1,5 cm-t elhagyva, megkenjük a diós masszával. Ezután rátesszük a felszeletelt őszibarackot, majd megszórjuk egy csomag vaníliás cukorral.

Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten 30-35 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve pár percig a tepsiben hagyjuk, majd rácsra helyezzük, és teljesen kihűtjük.

Tálalás előtt ízlés szerint felszeleteljük, majd úgy kínáljuk.

A tészta jó ropogós, a diós krém nem szárad ki, jó szaftos marad, az őszibarackra pedig sütés közben rákaramellizálódik a vaníliás cukor, mellyel sütés előtt megszórjuk.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!