Diós ostyasüti

Diós ostyasüti

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • ostya tortalap
  • baracklekvár
  • 6 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg darált dió
  • 4 kanál zsemlemorzsa
  • 1 csomag sütőpor

A krémhez:

  • 2 egész tojás
  • 2 tojássárgája
  • 6 kanál porcukor
  • 1 kanál kakaó
  • 25 dkg margarin
  • kevés darált kávé

Elkészítés:

Egy közepes tepsit kibélelünk ostya tortalappal. Csak a tepsi szélét zsírozzuk. A tortalapot megkenjük baracklekvárral.

A tojássárgákat a cukorral elkeverjük, hozzáadjuk a diót és a zsemlemorzsát, végül a keményre vert fehérjét, majd a megkent tortalapra öntjük, előmelegített sütőben megsütjük.

A krémhez 2 tojást és 2 tojássárgáját, a porcukorral, kakaóval gőz felett megfőzük. Ha kihűlt, margarint adunk hozzá, habosra keverjük, és belekeverünk egy kevés darált kávét. A krémet rákenjük a piskótára. Néhány órát hagyjuk összeérni az ízeket.

Neked ajánljuk