Diós omlós csodasüti

Diós omlós csodasüti
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg finomliszt
  • 30 dkg Rama margarin vagy vaj
  • 2 dl tejföl
  • 2 db tojássárgája
  • a lekenéshez:
  • 4 5 evőkanál olvasztott zsír
  • a töltelékhez:
  • 2 tojásfehérje
  • 20 dkg darált dió
  • 15 dkg porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 50 dkg finomliszt
  • 30 dkg Rama margarin vagy vaj
  • 2 dl tejföl
  • 2 db tojássárgája
  • 4-5 evőkanál olvasztott zsír
  • 2 db tojásfehérje
  • 20 dkg darált dió
  • 15 dkg porcukor
  • 1 db citrom reszelt héja

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre vágjuk. Egyenként vékonyra kisodorjuk, és lekenjük olvasztott zsírral.

Feltekerjük, mint a bejglit, folpackba csomagoljuk, majd a hűtőbe tesszük felhasználásig, de legalább 1-2 órát pihenjen. Másnap is felhasználható

A tésztába se só, se cukor nem kell. Bármely módon formázhatjuk, ízlés szerinti töltelékkel tölthető.

Szép leveles, porhanyós a tészta. A pihent tészta rudakat még elfelezzük, így négy kis rúd lesz belőle. Egyenként vékonyra kinyújtjuk.

A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, a reszelt citromhéjjal, ízesítjük, és a levéből is facsarunk hozzá. Ezután hozzákeverjük a diót, majd a tölteléket negyedeljük.

A kinyújtott lap alsó felére csíkban felkenjük (ne szorosan, mert akkor kireped), majd feltekerjük. Feldaraboljuk, kicsit meghajlítjuk. A másik 3 rúdnál is így jártunk el.

Sütőpapírral fedett tepsire tesszük, és 180 fokra melegített sütőben kb. 20-25 perc alatt kisütjük, és még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!