Diós-narancsos-mascarponés torta

Diós-narancsos-mascarponés torta

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 6 tojás
  • 3 evőkanál olaj
  • pici só
  • 5 evőkanál durvára darált dió
  • 6 evőkanál cukor
  • 1/2 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1/2 kávéskanál őrölt gyömbér
  • 1 narancs reszelt héja
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor

A habhoz:

  • 1 csomag habfixáló
  • 2,5 dl habtejszín
  • 6 dkg porcukor

A krémhez:

  • 8 dkg porcukor
  • 1 csomag zselatinfix
  • kandírozott narancshéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 narancs leve
  • 50 dk g mascarpone sajtkrém
  • 1 narancs reszelt héja
  • rumaroma

A díszítéshez:

  • kandírozott narancshéj
  • pisztácia

Elkészítés:

Elkészítés:

Válasszuk szét a tojásokat! Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket egy kis sóval és cukorral! Keverjük géppel a tojássárgákat a cukorral és az olajjal együtt pár percet, majd tegyük bele a többi hozzávalót! Forgassuk bele a fehérjehabot!

Öntsük a masszát egy 26 cm-es kapcsos, zsírpapírral bélelt tortaformába! Süssük meg 175 fokra előmelegített sütőben 50 perc alatt!

Ha kihűlt, borítsuk ki, majd vágjuk 3 részre!

Hab:

Verjük fel a tejszínt a cukorral és a habfixálóval! Tegyük hűtőbe!

Krém:

Keverjük ki a mascarponét egy nagyobb edényben a narancslével, a cukrokkal, a rummal és a reszelt narancshéjjal! Adjuk hozzá a zselatin fixet és a kandírozott narancshéjat is! Forgassuk hozzá a felvert habot a hűtőből, majd kenjük meg a tortalapokat úgy, hogy a tetejére és az oldalára is jusson a krémből! Szórjuk meg pisztációval és kandírozott narancshéjjal!

Neked ajánljuk