Diós mézes vaníliás krémmel

Diós mézes vaníliás krémmel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 1 tojás
  • 5 dkg margarin
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 evőkanál tej
  • 2 evőkanál méz
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg darált dió
  • 30 dkg finomliszt
  • a krémhez:
  • 6 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • a mázhoz:
  • 10 dkg tejcsokoládé
  • 5 dkg fehér csokoládé
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál étolaj
  • (a tepsi mérete: 20 x 30 cm-es)
  • 1 db tojás
  • 5 dkg margarin
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 evőkanál tej
  • 2 evőkanál méz
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg darált dió
  • 30 dkg finomliszt
  • 6 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg tejcsokoládé
  • 5 dkg fehér csokoládé
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál étolaj

Elkészítés:

A tésztához vízgőz felett a tojást, tejet, mézet, cukrot, margarint felfőzzük, és addig kevergetjük, amíg egynemű állaga nem lesz.

A darált diót a liszttel és a szódabikarbónával összekeverjük, majd a még forró tojásos masszához keverjük.

Összegyúrjuk és 4 cipót formálunk belőle, amiket egyesével tepsi méretűre nyújtunk, (ha az összeállításnál ragadna a tészta, még egy kis lisztet adjunk hozzá), és 5 perc alatt (egyesével) a sütőpapírral borított tepsi hátoldalán megsütjük.

A krémhez a pudingporokat kevés tejjel kikeverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet és a cukrot is, és sűrűre felfőzzük. A vajat kihabosítjuk és a kihűlt krémmel összekeverjük.

A lapokat a krémmel megtöltjük, és csokimázzal bevonjuk a tetejét. A kétszínű csokoládét darabokra törjük, és a vajjal, étolajjal mikróban felolvasztjuk. Utána simára keverjük.

Legalább 5-6 óra kell, hogy összepuhuljon, de legjobb egy éjszakát pihentetni hűvös helyen vagy hűtőben.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!