Diós-mézes tejszínes gyümölcstorta

Diós-mézes tejszínes gyümölcstorta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 6 egész tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 4 evőkanál darált dió
  • 2 evőkanál víz
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál mézes fűszerkeverék
  • egy kávéskanál őrölt fahéj
  • csipet só
  • 1 kávés kanál sütőpor
  • 1 evőkanál reszelt narancshéj
  • 5 dl cukrász tejszín
  • 250 g mascarpone
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál fehér csokis pudingpor
  • 3 evőkanál sárgabarack dzsem
  • 20 dkg vegyes friss gyümölcs (málna, piros ribizli, szőlő, áfonya)
  • 6 egész tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 4 evőkanál darált dió
  • 2 evőkanál víz
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál mézes fűszerkeverék
  • egy kávéskanál őrölt fahéj
  • csipet
  • 1 kávés kanál sütőpor
  • 1 evőkanál reszelt narancshéj
  • 5 dl cukrász tejszín
  • 250 g mascarpone
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál fehér csokis pudingpor
  • 3 evőkanál sárgabarack dzsem
  • 20 dkg vegyes friss gyümölcs (málna, piros ribizli, szőlő, áfonya)

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját fehéredésig keverjük az olajjal, a barna cukorral és a vízzel. A tojásfehérjét elkezdjük csipet sóval felverni, majd amikor felhabosodik apránként hozzáadjuk a cukrot és fényes kemény habbá verjük. A kikevert tojássárgájába belakjuk a szárazanyagokat összeverjük. Majd keveset kiveszünk a habból a tésztához adjuk és fellazítjuk vele, a többit apránként körkörös mozdulattal forgatjuk bele a piskótatésztába.

Egy 24 cm-es tortaforma alját olajjal kikenjük, méretre vágott sütőpapírral kibéleljük, majd beleöntjük a tésztát és elsimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 25-30 percre tűpróbáig. Miután megsült, rácson hagyjuk kihűlni.

Amíg sül a diós torta, elkészítjük tejszínes vaníliás mascarpone kémet. A tejszínt kemény habbá verjük, a mascarponét a porcukorral, a vaníliás cukorral és a pudingporral habosra keverjük. Ezután a mascarpone krémet a tejszín felével fellazítjuk, a másik felét csillagcsöves habzsákba szedjük a díszítéshez.

A kihűlt tortát három karikára vágjuk. Az első karikát tortatartóra tesszük, megkenjük dzsemmel, majd a krém felét rásimítjuk a piskótára. Rátesszük a második lapot, szintén megkenjük dzsemmel, majd elsimítjuk rajta a tejszínes mascarpone krémet. Befedjük a harmadik lappal, a tetejét és az oldalát kidíszítjük a tejszínnel, majd habrózsákat nyomunk a torta tetejére. Az oldalát is díszítjük tejszín csíkokkal. A torta tetejét gyümölcsökkel díszítjük.

Legalább 2 órára hűtőbe rakjuk, hogy a krém megdermedjen, csak utána szeleteljük.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti