Diós-mézes szelet

Diós-mézes szelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg finomliszt
  • 4 db egész tojás
  • 10 dkg darált dió
  • 20 dkg porcukor
  • 1 evőkanál szódabikarbóna
  • 3 evőkanál méz
  • a krémhez:
  • 660 g tejföl
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg darált dió
  • 3 dl Hulala tejszín
  • a tetejére:
  • 15 dkg étcsoki
  • 5 dkg margarin
  • 50 dkg finomliszt
  • 4 db egész tojás
  • 10 dkg darált dió
  • 20 dkg porcukor
  • 1 evőkanál szódabikarbóna
  • 3 evőkanál méz
  • 660 g tejföl
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg darált dió
  • 3 dl Hulala tejszín
  • 15 dkg étcsoki
  • 5 dkg margarin

Elkészítés:

A lapokhoz valókat egy edényben összegyúrjuk, majd 4 cipóra osztjuk. Fóliával letakarva egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap egyenként kinyújtjuk, és nagyméretű tepsi hátoldalán, amit előtte beliszteztünk, pár perc alatt egyesével világosra sütjük a lapokat.

Amíg a lapok hűlnek, elkészítjük a krémet. A tejfölt, a porcukrot és a diót összekeverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a felvert tejszínt. A krémet 3 felé osztjuk és megkenjük vele a lapokat. Amíg megpuhulnak, a tetejére kis nehezéket teszünk.

Pár óra elteltével, amikor megpuhult a legfelső lap is, elkészítjük a csokimázat a tetejére. Vízgőz fölött a csokit és a margarint felolvasztjuk, majd a süteményt beborítjuk vele. Pár órára hűtőbe tesszük, így később könnyebben szeletelhető.

Megjegyzés:

A receptet Béres Bertalanné küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti