Diós-mézes süti

Diós-mézes süti

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Rafinált ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 2 evőkanál méz
  • 4 tojássárgája
  • 15 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 2 teáskanál szalalkáli
  • 2 kanál tej

Valamint:

  • 2 db ostyalap
  • 2-3 maréknyi dió
  • 4 tojásfehérje
  • 20 dkg cukor

A krémhez:

  • 6 dl tej
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag tejszínes pudingpor
  • 1 evőkanál méz
  • 25 dkg vaj

A tetejére:

  • 2 evőkanál olaj
  • 15 dkg tortabevonó csokoládé

Elkészítés:

Elkészítés:

Állítsuk össze a tésztát egy nagyobb tálban! Nyújtsunk belőle 2 lapot sütőpapíron, majd szurkáljuk meg villával! Süssük a tésztát 20 percen keresztül 180 fokos sütőben!

Verjük kemény habbá a tojásfehérjét a cukorral! Főzzük gőz fölött negyed órát!

Helyezzük a tepsi hátára az ostyalapokat! Kenjük rá a gőzön felvert tojáshabot, és szórjuk rá a diót! Nyomkodjuk meg a diókat kicsit! Süssük addig, míg dió aranyszínű lesz!

Krém:

Keverjük össze a pudingporokat a cukorral a mézzel és 1,5 deci tejjel! Adjuk hozzá a többi tejet is! Főzzük sűrűre! Ha kihűlt, keverjük össze a habosított vajjal!

A rétegzés a következő: tésztalap, krém, diós ostyalap, krém és tésztalap.

Olvasszuk fel a csokit az olajjal vízgőz felett! Simítsuk a süteményre!

Neked ajánljuk