Diós-mézes kalácsvirág

Diós-mézes kalácsvirág
Elkészítési idő
4,0 5 Értékelés
Elkészítés nehézsége rafinált
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 1 db tojás
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek. cukor
  • 2 dkg élesztő
  • csipet só
  • A töltelékhez:
  • 15 dkg dió durvára vágva
  • 11 dkg cukor
  • 2 ek. méz
  • 3 dkg vaj
  • 2 tk. fahéj
  • 40 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 1 db tojás
  • 8 dkg vaj
  • 2 dkg élesztő
  • 15 dkg dió
  • 13 dkg cukor
  • 2 ek. méz
  • 2 tk. fahéj

Elkészítés:

A tészta alapnyagait összedolgozom és kétszeresére kelesztem.

Az átdagasztott tésztát harmadolom és egyiket 30 centis körré nyújtom, lekenem olvasztott vajjal, fahéjas-cukros dió harmadával hintem, mézzel csurgatom, majd a következő kinyújtott lapot ráteszem, szintén megtöltöm, a harmadik lappal befedem, amire ugyanaz a feltét kerül.

Csillag alakban a széleit 16 cikkre irdalom (közepére egy poharat rakva, mert ott nem kell), megcsavarom őket négyszer-ötször.

30-40 perc sütés után, 2 ek. forró, tejes mézzes kenem le a végeit és pár percre még visszarakom sülni.