Diós-meggyes

Diós-meggyes

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg finomliszt
  • 25 dkg rétesliszt
  • 25 dkg vaj
  • 8 dkg cukor
  • 1 csomag instant élesztő
  • 1 tojás
  • 1 ek. tejföl
  • 2 ek. tej
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja

Valamint:

  • 1 kg meggy
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg darált dió
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 tk. fahéj

Elkészítés:

A kimagozott meggyet lecsepegtetjük. Diót és morzsát együtt pirítjuk, kb. 5 percig.

A tojást tejjel kikeverjük. Lisztben vajat morzsolunk és a tészta többi alapanyagával összedolgozzuk, majd a kevert tojás kétharmadával tésztát gyúrunk belőle. Pihentetjük fél órát, letakarva. A tésztát felezzük, és egyiket kikent, sütőpapírral borított tepsibe rakjuk.

A meggyet még cukorral keverjük és a pirított morzsát hozzáadjuk, majd rárakjuk a tésztára és fahéjjal ízesítjük. A tészta másik felével borítjuk a sütemény tetejét és lekenjük a maradék tojással. 180 fokon sütjük 25-30 percig. Ha kész, akkor vaníliás porcukorral hintjük.

Neked ajánljuk