Diós-meggyes tortahajó

Diós-meggyes tortahajó
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória
Hozzávalók:
  • a piskótatésztához:
  • 8 tojás
  • 4 evőkanál rétesliszt
  • 8 evőkanál pörkölt darált dió
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • fél csomag sütőpor
  • a diókrémhez:
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 dl tej
  • 20 dkg darált pörkölt dió
  • 20 dkg házi vaj
  • a díszítéshez:
  • 30 db kimagozott meggy (befőtt is lehet)
  • 8 db tojás
  • 4 evőkanál rétesliszt
  • 8 evőkanál pörkölt darált dió
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • fél csomag sütőpor
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 dl tej
  • 20 dkg darált pörkölt dió
  • 20 dkg házi vaj
  • 30 db kimagozott meggy (befőtt is lehet)

Elkészítés:

8 tojásos piskótatésztát sütünk a hozzávalókból annyi a különbséggel, hogy nem sima lisztet, hanem réteslisztet a pörkölt darált dióval elkeverve adjuk a piskótatészta masszába.

A piskótamasszát egyenletesen beleöntjük a sütőtepsibe (ne nagyon törjön!), és az előmelegített sütőbe behelyezzük. 180 fokon kb. 30 percig sütjük.

Közben elkészítjük a krémet: a cukrot, a tejet, a darált pörkölt diót egy lábosba tesszük és felfőzzük. Ha kihűlt, elkeverjük a vajjal, majd ezzel a krémmel a három hosszában elvágott piskótánkat megtöltjük. Hagyjunk a krémből a torta tetejére és oldalára is, majd a kimagozott meggyel díszítjük.

Megjegyzés: aki szereti a konyakos meggyet, a meggyet konyakba beáztathatja.) Aki még meggyesebben szeretné a tortát, még 30 szem meggyet tehet a megkent piskótalapokra is.

Megjegyzés:

A receptet Faragó Márta küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti