Diós meggyes pite torta

Diós meggyes pite torta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 db 150 g-os kefir
  • 1 db 150 g-os joghurt
  • 1 joghurtos pohár olaj
  • 2 joghurtos pohár cukor
  • 3 joghurtos pohár liszt
  • 1 joghurtos pohár darált dió
  • 3 db egész tojás
  • 50 dkg magozott meggy
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • a díszítéshez:
  • 2 dl cukrász tejszín
  • egész meggy
  • 1 db 150 g-os kefir
  • 1 db 150 g-os joghurt
  • 1 joghurtos pohár olaj
  • 2 joghurtos pohár cukor
  • 3 joghurtos pohár liszt
  • 1 joghurtos pohár darált dió
  • 3 db egész tojás
  • 50 dkg magozott meggy
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 dl cukrász tejszín
  • egész meggy

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

Veszünk egy nagyobb tálat, beleöntjük a joghurtot, a kefirt, a cukrot, a vaníliás cukrot, beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk az olajat, jól kikavarjuk. Ezután hozzáadjuk a sütőporos lisztet és darált diót is, és simára keverjük.

Egy 26 cm-es tortaformát olajjal kikenjük, kibéleljük az alját sütőpapírral, majd a tésztát belesimítjuk a tortaformába és a tetejét megszórjuk a magozott meggyel.

180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 25 perc alatt megsütjük. Miközben sül a piténk, a tejszínt kemény habbá verjük. A pitét rácson kihűtjük, csak utána díszítjük. Körbevágjuk a tortaformát és kivesszük a pite tortát. Ezután habzsákba szedjük a tejszínhabot, és habrózsákkal díszítjük a meggyes pite tortát. A habrózsákba egész meggyet teszünk.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!