Diós-meggyes macskaszem

Diós-meggyes macskaszem

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 5 tojássárgája
  • 10 dkg porcukor
  • 1 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 1 kis pohár tejföl

A töltelékhez:

  • 5 tojásfehérje
  • 25 dkg darált dió
  • 25 dkg porcukor
  • magozott meggy
  • citromhéj
  • vaníliás cukor

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból közepes keménységű tésztát gyúrunk, cipókba osztjuk. Kinyújtjuk, mindkét szélét megrakjuk magozott, ízesített meggyel.

Feltekerjük, középen egy kis rést hagyunk, ahová a diós töltelék kerül. Ehhez a tojásfehérjét porcukorral habbá verjük, beleszórjuk a diót, a reszelt citromhéjat és a vaníliás cukrot.

A tészta szélét, mielőtt a tölteléket a középvájatba rakjuk, megkenjük tojással.

Meleg sütőben aranysárgára sütjük.

Neked ajánljuk