Diós meggyes kevert

Diós meggyes kevert
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 egész tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 1 sütőpor
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 7 dkg darált dió
  • 12 evőkanál tej
  • 5 evőkanál baracklekvár
  • 25 dkg liszt
  • 1 üveg magozott meggy
  • 4 egész tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 7 dkg darált dió
  • 12 evőkanál tej
  • 5 evőkanál baracklekvár
  • 25 dkg liszt
  • 1 üveg magozott meggy

Elkészítés:

Az egész tojásokat a porcukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a vajat vagy margarint, baracklekvárt, ezzel is elkeverjük egy kicsit. Még beletesszük a tejet, a darált diót, a fahéjat és a sütőporos lisztet. Összekeverjük.

Egy 26x30-as tepsit sütőpapírral kibélelünk, belisztezzük és beleöntjük a masszát. Elsimítjuk és rászórjuk a meggyet.180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. ( Esetleg a tetejére lehet még darabos diót is szórni.)

Megjegyzés:

A receptet Kiss Imréné Magdi küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti