Diós-mákos kalácstorta

Diós-mákos kalácstorta

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 52 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 2,2 dl tej
  • 7,5 dkg tejföl
  • 5 dkg vaj
  • 2 dkg élesztő
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 1 tasak sütőpor

A töltelékhez:

  • 10 dkg darált mák
  • 10 dkg darált dió
  • 12 dkg cukor
  • 1,8 dl tej
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1/2 db citrom reszelt héja

Elkészítés:

A töltelék alapanyagait összefőzöm és kihűtöm.

A tészta hozzávalóit is összedolgozom, majd fél órát kelesztem.

A masszát felezem és kinyújtom 40*25 centis lapra.

Rájuk kenem a tölteléket és feltekerem, akárcsak a bejglit.

A tekercsek végeit összeillesztem, hogy szét ne nyíljanak, áttekerem többször is egymáson őket, majd koszorúvá hajtom.

Tortaformába rakom, a tetejét bevagdosom, lekenem tojással, melegebb helyen kétszeresére kelesztem.

Ismét tojással kenem, végül 180 fokon sütöm 40 percet.

Neked ajánljuk