Diós-mákos-kakaós csíkos szelet

Diós-mákos-kakaós csíkos szelet

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Rafinált ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A mákos laphoz:

  • 1,5 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 5 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál porcukor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 5 evőkanál darált mák

A kakaós laphoz:

  • 1,5 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 5 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál porcukor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 5 evőkanál kakaópor
  • 2-3 evőkanál tej

A diós tésztalaphoz:

  • 1,5 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 5 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál porcukor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 5 evőkanál darált dió

A krémhez:

  • 1 liter tej
  • 8 evőkanál búzadara
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg szobahőmérsékletű vaj

A tetejére:

  • kókuszreszelék

Elkészítés:

Az első laphoz kikeverjük a hozzávalókat, majd tepsibe simítjuk a masszát.

Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 12 perc alatt kisütjük. Kb. 1 centis vékony lapot fogunk kapni.

Ugyanígy készítjük el a diós lapot, végül a kakaósat.

A krémhez a tejet felforraljuk, lassan beleszórjuk a búzadarát, miközben kevergetve kis lángon 3-4 percig főzzük. Hagyjuk hogy megduzzadjon a dara.

Közben a puha vajat kihabosítjuk, a cukrokat kanalanként adagolva hozzá, egynemű krémmé keverjük, végül a hideg tejbegrízzel elegyítjük.

Megtöltjük a lapokat, alulra kerül a mákos, középre a diós, tetejére a kakaós. A sütemény tetejére is hagyjunk krémet, amire csokoládéreszeléket szórunk.

Neked ajánljuk