Diós-lisztmentes krémes

Diós-lisztmentes krémes
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 30 dkg darát dió
  • 9 db tojásfehérje
  • 30 dkg cukor
  • 1 csipet fahéj
  • 1 csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • a krémhez:
  • 6 dl tej
  • 1,5 csomag vaníliás pudingpor
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • egy pici rumaroma (ízlés szerint)
  • a habhoz:
  • 4-5 dl habtejszín
  • 2 csomag habixáló
  • a ropogóshoz:
  • 5-6 evőkanál cukor
  • pár szem dió
  • 30 dkg darát dió
  • 9 db tojásfehérje
  • 30 dkg cukor
  • 1 csipet fahéj
  • 1 csipet
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 dl tej
  • 1,5 csomag vaníliás pudingpor
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • egy pici rumaroma (ízlés szerint)
  • 4-5 dl habtejszín
  • 2 csomag habixáló
  • 5-6 evőkanál cukor
  • pár szem dió

Elkészítés:

A tojásfehérjéket egy csipet sóval elkezdjük habbá verni. Amikor látjuk, hogy a hab állaga közepes, hozzáadjuk a cukrot, és így verjük tovább, amíg kemény habot nem kapunk.

A diót közben ledarájuk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a fahéjat és összeforgatjuk. Majd végül, laza mozdulatokkal a kemény habhoz adjuk, ügyelve arra, hogy a habot ne törjük össze.

A masszát két egyenlő részre osztjuk, és egy sütőpapírral bélelt, körülbelül 30×32 cm-es tepsiben egyenletesen szétterítjük. 180 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 15-18 perc alatt készre sütjük. Amikor megsül, a lap elég törékeny, így óvatosan kell bánni vele, amikor a sütőpapírról lehúzzuk. Így teszünk a másik lappal is.

Közben a tejből és a pudingporból megfőzzük a pudingot és félre tesszük, hogy teljesen kihűljön. A vajat (szobahőmérsékletű) a porcukorral habosra keverjük és apránként hozzáadjuk a már kihűlt pudingot. Ha rumaromával ízesítjük, akkor azt is most keverjük hozzá.

A sütemény megtöltéséhez a 2 megsült lapot középen ketté vágjuk, így kapjuk meg a 4 lapot. A krémet 3 részre osztjuk, és a lapok közé kenjük. A tetejére a tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a 2 csomag habfixálót is, és egyenletesen eloszlatjuk a süteményen.

Végül a ropogóshoz a cukrot egy serpenyőben felolvasztjuk, hozzáadjuk az apróra vágott diót. Ha ez kész, akkor egy sütőpapírra öntjük, megvárjuk, hogy megszilárduljon, majd apróra törjük és a sütemény tetejére szórjuk.

Ebből a mennyiségből körülbelül 12-16 db sütemény készül.

Megjegyzés:

A receptet az Otthon ízei küldte be. Köszönjük!