Diós linzerkarika

Diós linzerkarika

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 1 db kezeletlen citrom reszelt héja
  • 2 db tojássárgája
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • csipet só

a ragasztáshoz és a tetejére:

  • durvára darált dió
  • pikáns lekvár (házi, fahéjas szilvalekvár)
  • tojásfehérje

Elkészítés:

A tésztába való diót finomra daráljuk. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, a porcukorral és a dióval. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a reszelt citromhéjat, fahéjat és sót, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát. Fóliába csomagolva a hűtőben pihentetjük legalább fél órát. (De az sem baj ha, több ideig hagyjuk a hűtőben.)

Miután a tészta pihent és jól lehűlt, vékonyra gyújtva kiszaggatjuk úgy, hogy az alsóknak teli, a felsőknek pedig, középen lyukas, fodros szélű kiszúróval formázunk, egyforma mennyiséget. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, a tetejüket lekenjük tojásfehérjével és megszórjuk durvára őrölt dióval.

Előmelegített sütőben 200 fokon, pár perc alatt, világosra sütjük. Miután megsültek, az alsó lapok közepére forró lekvárt teszünk és ráillesztjük a felső lapokat.

A tetejüket meghintjük egy kevés porcukorral.

A receptet Szilvásgombóc konyhája küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk