Diós linzer tésztagolyó

Diós linzer tésztagolyó

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipetnyi só
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 kávéskanál sütőpor

a csokoládékrémhez:

  • 3 dl tejszín
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 0,5 dl rum

Elkészítés:

Az ünnepi asztalon is megállja a helyét.

Előző este a tejszínt felmelegítjük a csokoládéval. Amikor teljesen elolvadt a csoki, kihűtjük. Hűtőbe tesszük és pihentetjük reggelig.

Felhasználás előtt gépi habverővel kemény krémet keverünk belőle.

A tésztához összekeverjük a lisztet, a darált diót, sót és a sütőport. Hozzáadjuk a vajat és összemorzsoljuk. Beletesszük a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, cukrot, tojást, és összegyúrjuk tésztát. Egy órán át, letakarva, a hűtőben pihentetjük.

Ezután a tésztából sütőpapírral fedett lemezre diónyi nagyságú golyókat formázunk, amiket diszkosz alakra ellapítunk. Előmelegített, 180 C-fokos sütőben 10 percen át sütjük. A sütőből kivéve pihentetjük, hűtjük.

A tészta korongok felére teszünk a csokoládé habból, majd lefedjük egy másik koronggal, és végül kanállal kívül is bekenjük a csokoládé habbal. Pihentetjük 2-3 órán át.

Neked ajánljuk