Diós-lekváros muffin

Diós-lekváros muffin

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

  • Hozzávalók:
  • 12 db muffinhoz:
  • 10 dkg darált dió
  • 20 dkg liszt (Nagyi süteményliszt)
  • 15 dkg Vénusz sütőmargarin (laktózmentes)
  • 1,5 dl tej (laktózmentes)
  • 1 db tojás (nagy)
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só
  • 12 teáskanál lekvár (sárgabarack, szilva, cseresznye....)

Elkészítés:

A porcukorhoz hozzáadjuk a vaníliás cukrot, az egész tojást, a reszelt citromhéjat, és jó habosra keverjük. Ezután hozzákeverjük a puha margarint, majd a tejet is.

A liszthez adjuk a sütőport, a darált diót, egy csipet sót, majd alaposan összekeverjük. Ezután a cukros-margarinos-tojásos keverékhez öntjük, és egy fakanállal alaposan összekeverjük.

A muffin formát papír kapszlival kibéleljük, majd a masszával félig megtöltjük. Ezután mindegyik közepébe teszünk egy teáskanál ízlés szerinti lekvárt, majd rákanalazzuk a maradék masszát.

160 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. (Én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem.) A sütőből kivéve pár percig a formában hagyjuk, majd rácsra helyezzük, és teljesen kihűtjük.

Tálalás előtt ízlés szerint megszórjuk porcukorral, úgy kínáljuk.

A muffin tésztája légiesen könnyű, a lekvártól pedig jó szaftos.

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk