Hozzávalók:
  • 40 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 2 dl víz
  • 15 dkg darált dió
  • 10 dkg porcukor
  • szilvalekvár
  • 40 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 2 dl víz
  • 15 dkg darált dió
  • 10 dkg porcukor
  • szilvalekvár

Diós-lekváros barátfüle

Elkészítési idő
3,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

A lisztből csipetnyi sóval és 1 tojással rugalmas tésztát készítek. Pihenetetem kb. 30 percet, majd lisztezett deszkán vékonyra nyújtom. A tésztát félbehajtom, megnyomkodom a felénel, visszahajtom, és az egyik felébe kisebb halmokat rakok keményebb lekvárból, ráhajtom a tészta másik felét, jól összenyomkodom a tésztát a lekvárhalmok körül. Derelyevágóval felvágom a tésztát.

Lobogó, bő vízben kifőzöm, megszórom cukrozott dióval.