Diós krémes

Diós krémes

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 25 dkg porcukor
  • 10 ekvőkanál víz
  • 13 dkg darált dió
  • 16 dkg finomliszt
  • fél csomag sütőpor
  • pici szódabikarbóna

a krémhez:

  • 15 dkg darált dió
  • 12 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • pár evőkanál tej
  • 15 dkg margarin
  • pici rumaroma

a tetejére:

  • étcsokis tortadara

Elkészítés:

A tojássárgáját keverd habosra a cukorral, majd adagold hozzá a vizet. Add hozzá a diót, a sütőporos-szódabikarbónás lisztet. Végül forgasd bele a tojásfehérje keményre vert habját.

Öntsd sütőpapíros tepsibe, süsd tűpróbáig, hagyd hűlni.

A krémhez főzd meg a diót a 10 dkg porcukorra, és a tejjel.

Ha kihűlt, keverd habosra fehéredésig margarinnal a masszát, majd simítsd a tésztára.

A tetejét szórd meg a tortadarával.

Nagyon finom ünnepi sütemény, különösen a diót kedvelőknek.

Neked ajánljuk