Diós krémes szeletek

Diós krémes szeletek
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál porcukor
  • 4 evőkanál darált dió
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 6 g sütőpor
  • a krémhez:
  • 3,5 dl tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 20 dkg vaj
  • a tetejére:
  • 2 dl Meggle cukrászhab
  • a díszítéshez:
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • fél marék egész dió
  • (a tepsi 20×30 cm-es)
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál porcukor
  • 4 evőkanál darált dió
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 6 g sütőpor
  • 3,5 dl tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 20 dkg vaj
  • 2 dl Meggle cukrászhab
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • fél marék egész dió

Elkészítés:

A diós piskótához a tojásokat a cukorral 7-8 perc alatt gépi habverővel habosra keverjük. A lisztet, diót, sütőport összekeverjük és felváltva hozzáadjuk a tojásos masszához. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben alsó-felső sütésen 20-25 perc alatt megsütjük.

A krémhez a tejet a cukorral, a pudingporral simára keverjük, majd sűrűre felfőzzük. Amikor kihűlt, a vajjal habosra keverjük és a kihűlt tésztára kenjük. A tejszínt kemény habbá verjük és a krémre simítjuk.

Én a díszítéshez grillázst készítettem. Egy serpenyőben a cukrot arany barnára pirítottam, majd hozzáforgattam a diót. Egy tányért vajjal lekentem és erre rátettem, megforgattam. Amikor kihűlt aprító gépben összezúztam és megszórtam vele a süteményt.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti