Diós krémes szelet

Diós krémes szelet
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória költséges
Hozzávalók:
  • 75 dkg liszt
  • 60 dkg dió
  • 35 dkg kristálycukor
  • 6 db tojás
  • 2 kávéskanál szódabikarbóna
  • 3 ek méz
  • 6 pohár tejföl
  • 30 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg Ráma margarin
  • 75 dkg liszt
  • 60 dkg dió
  • 35 dkg kristálycukor
  • 6 db tojás
  • 2 kávéskanál szódabikarbóna
  • 3 evőkanál méz
  • 6 pohár tejföl
  • 30 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg Ráma margarin

Elkészítés:

Megdarálom a diót. A tésztához összegyúrom a lisztet a 20 dkg diótval, a kristálycukorral, a tojással, a szódabikarbónával és mézzel.

Négy részre osztom, és lisztezett felületen, négy, egyenként gáztepsi méretű, 3-4 mm vastagságú lapot nyújtok belőle.

A tepsi hátára fektetem a lapokat és 180 fokra melegített sütőben, egyenként, 6-7 perc alatt megsütöm őket.

A krémhez összekeverem a tejfölt, a maradék diót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, és megtöltöm a lapokat.

Vízgőz felett megolvasztom a csokoládét a margarinnal együtt, és bevonom vele a sütemény tetejét.

Hűvös helyre teszem, másnap felszeletelem.