Diós koszorú

Diós koszorú

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 2,7 dl tej
  • 2 evőkanál cukor
  • csipet só
  • 50 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 2,5 dkg élesztő
  • 6 dkg vaj

A töltelékhez:

  • 15 dkg durvára vágott dió
  • 40 dkg mogyoróvaj

A koszorú lekenéséhez:

  • 1 db tojás

A tetejére:

  • 5 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl tej
  • 5 dkg durvára vágott dió

Elkészítés:

Elkészítés:

Futtassuk fel az élesztőt cukros tejben! Gyúrjuk össze a tésztát a többi hozzávalóval! Dolgozzuk össze géppel, majd kelesszük 1 órán át meleg helyen!

Keverjünk össze 5 deka diót ugyanennyi cukorral!

Nyújtsuk ki a tésztát 3 mm vastag téglalapra! Kenjük meg mogyorókrémmel, majd szórjuk meg a dióval! Csavarjuk fel és formázzunk belőle kört! Dolgozzuk össze a végeit!

Vagdossuk be félig a tésztát! Pihentessük 20 percet! Kenjük rá a felvert tojást, hintsük meg a cukrot dióval, majd süssük 25 percet előmelegített sütőben!

Még forrón locsoljuk meg vaníliás-cukros tejjel!

Neked ajánljuk