Diós kosárkák

Diós kosárkák
Elkészítési idő
5,0 4 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 4 db tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • a töltelékhez:
  • 30 dkg dió
  • 30 dkg kristálycukor
  • 4 db tojásfehérje
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • pici só
  • fél üveg baracklekvár
  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 4 db tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 30 dkg dió
  • 30 dkg kristálycukor
  • 4 db tojásfehérje
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • pici
  • fél üveg baracklekvár

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd kb. 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk, és 1 nagyobb pohár segítségével a tésztákat kiszaggatjuk. Én most a muffin-sütőbe raktam 12 db-ot, a többit pedig muffin kapszlikba, amiket sütésálló műanyag kapszlikba tettem, A kapszlik oldalára feljön a tészta, így lesz majd kosárka belőle.

A tojásfehérjéket pici sóval felverjük, majd a cukrot is beleszórjuk, és kemény habbá verjük, végül belekeverjük a darált diót.

A tésztákra rakunk egy teáskanállal a lekvárból, majd pedig belerakjuk a diós-habot.

Az előmelegített sütőben kb. 18-20 perc alatt világosra sütjük. (Ez sütő függő. Kb. 10 perc után a tepsiket kivettem, és átfordítottam, a belső része került kívülre, így minden sütemény egyformán átsült.)

Amikor letelt az idő,é s már látszik, hogy megsültek, lekapcsoljuk a sütőt, a tepsiket kivesszük és várunk vele még kb. 20 percig, csak ezután vegyük ki és rakjuk tányérra a sütiket.

(Ebből a tészta mennyiségből nekem most 31 db kosárka lett. Én készítettem már mákosat is, azt is hasonlóan kell készíteni, csak diós cukor helyett mákos cukrot keverünk a tojásfehérjéhez.)

Megjegyzés:

A receptet Medovarszki Tamásné küldte be. Köszönjük!